ΜΟΝΟΠΑΤΙ Νο. 2 "Φωτοδότης"


Από την χώρα στην Κατάπολα στον ήσυχο δρόμο προς την παράλια. 

Η κοιλάδα ανοίγει και η καταπολα βρίσκεται μπροστά μας
Συνολική απόσταση: 4 χμ
Χρόνος περπατήματος: περίπου 1 ώρα καθαρό βάδην
Υποδήματα: αθλητικά παπούτσια αρκούν
Εφόδια: δεν είναι απαραίτητα
Στάσεις: ταβέρνες και καφενεία στη Χώρα και στα Κατάπολα.

Ο δρόμος με το ασπροκόκκινο σημάδι "2" συνδέει τη Χώρα με τα Κατάπολα σε μία περίπου ώρα. Το μονοπάτι είναι παλιό και θυμίζει μονοπάτι γαϊδάρων.
Ο δρόμος μας ξεκινάει από τη Χώρα, περίπου 50 μέτρα βόρεια του χωριού στάθμευσης, δίπλα σε μία πινακίδα που δείχνει προς Κατάπολα, Αρκεσίνη και Ελικοδρόμιο. Ανάμεσα σε ξηρούς τοίχους και βράχους, ακολουθούμε το μονοπάτι προς τα κάτω, περνώντας το βόρειο γκρεμό του λόφου που βρίσκεται μπροστά μας. Δεξιά μας βρίσκεται μία κοιλάδα. Αν γυρίσει κανείς και κοιτάξει προς τα πίσω, η Χώρα μοιάζει σαν χελιδονοφωλιά στο βουνό.

Περίπου 15 λεπτά από την αρχή του δρόμου , μας οδηγούν 4 μυτερές στροφές αρκετά προς τα κάτω. Στο τέλος των μυτερών στροφών εκβάλει αριστερά ένα μονοπάτι που έρχεται από πάνω . Ακολουθούμε το δικό μας σε δυο επόμενες στενές στροφές. Λίγο μετά τεντώνεται μια βελανιδιά που χαρίζει σκιά και είναι γερμένη από τον αέρα στον δρόμο μας. Περίπου 7 λεπτά μετά την αρχή των στροφών φτάνουμε αρχικά σε μια ξεραμένη πηγή με πόσιμο νερό στα δεξιά του δρόμου.

Τα βατράχια κοάζουν και άρωμα φασκόμηλου γεμίζει την περιοχή που μας προσκαλεί για μία μικρή παύση. Μετά το μέρος αυτό, το μονοπάτι στενεύει από την ύπαρξη θάμνων που όμως δεν αποτελούν πρόβλημα. Έπειτα από 10 λεπτά πορείας στον λίγο κατηφορικό δρόμο, ανοίγεται μπροστά μας η μεγαλειώδης θέα στον κόλπο των Καταπόλων.
Μετά από άλλα 10 λεπτά φτάνουμε σε μία μικρή διασταύρωση, παίρνουμε το δρόμο που οδηγεί ευθεία στην κατεύθυνση των Καταπόλων, και οδηγούμαστε στην προκυμαία των Καταπόλων περνώντας από το παρεκκλήσι της Αγίας Ειρήνης.

tmgd sakarya travesti antalya travesti istanbul travesti ankara travesti porno evlilik teklifi nulled wordpress theme free wordpress theme finance radyo dinle lida